Our House

/sites/all/themes/aeronet_at/images/title-bar-cover-desktop.jpg
/sites/all/themes/aeronet_at/images/title-bar-cover-mobile.jpg

Taube Family Center

Arrillaga Family Center


Ronald McDonald House at Stanford has expanded multiple times since opening in 1979 and now consists of two buildings located adjacent to each other that operate as one comprehensive campus accommodating 123 families every night.

The legacy building, the Taube Family Center, is 44,000 square feet and offers 56 family suites, kitchen and dining facilities, various children and family recreation rooms, a salon, a classroom, laundry facilities, a craft room and plenty of inviting and comfortable spaces to relax.

The new 52,000-square-foot Arrillaga Family Center provides 67 family suites, additional kitchen and dining facilities, several children’s play spaces, a teen room, gaming room, an equipped gym, a recreation room, laundry facilities, commercial kitchen, and a variety private areas to unwind or visit with others.

The campus focal point is the distinctive and immense heritage oak.

Click above to view a virtual tour of the Arrillaga Family Center

Design Project: Where Hope has a Home

In 2015, San Francisco Design Center embarked on a year-long major philanthropic initiative and partnered with Ronald McDonald House at Stanford to provide major interior design services for the new expansion at the Arrillaga Family Center.

Under the design leadership of co-chairs Elizabeth Martin of Martin Group, and Geoffrey De Sousa of Geoffrey De Sousa Design and co-principal of De Sousa Hughes, they galvanized 49 interior design firms to provide pro bono interior design services for the 52,000-square-foot expansion of the House. Their collective efforts transformed the new structure into an oasis of hope and love, from the paint and flooring, to the fixtures and furniture, including everything in between.

The project provided more than $3 million in pro-bono interior design services and materials for the expansion. San Francisco Cottage & Gardens was the co-presenting partner of the “Where Hope Has a Home” project, and helped secure sponsorships and product donations from vendors, including Cosentino, Poggenpohl and Dacor.

Click to learn more and view the project photo gallery.

Design Project: Taube Renovation

In 2017, the initiative continued with the subsequent renovation of the 44,000-square-foot legacy building, the Taube Family Center. Lisa Staprans of Staprans Design volunteered to spearhead the transformation to enhance the environment in the remodeled space and compliment the new building next door. Staprans and her team outfitted the building by securing donated or deeply discounted materials from partners resulting in the combined value of donated and discounted goods and services estimated to be in excess of $500,000.

Click to view the project photo gallery.